Våra produkter   Olika tips    Olika artiklar   ;  Olika hjälpmedel     Nyhetsbrev   Om oss      Golfbutiken
 
Puttning.se

- En bättre puttare!
     Hur ska jag välja rätt putter för mig?
 
     Putterhuvudet på din putter kan göra dig till en bättre eller sämre puttare!
 

putterliner pro plusgolf metronom pro lär dig ett bättre tempotrue roll putting trainer lär dig rulla bollen bättreputter impact system hank haneylär sig läsa greenen Plusputter pendel staven


När du väljer putter så är det många saker som kan spela in om den passar dig eller inte; rätt lie, rätt vikt, rätt längd, rätt viktfördelning (tå-häl), offset eller inte (klubbhuvudet bakom skaftet eller inte). En grundregel är att en putter ska se "bra ut" och "känna bra" för att fungera i längden. Sedan ju mer den kan anpassas till dig och din uppställning och puttrörelse ju bättre. Komihåg att du tjänar på att förbättra din teknik så att du har en hyfsad teknik innan du anpassar din putter till din puttning annars så får du inte ut så mycket av din anpassning om du gör olika saker hela tiden och siktar felaktigt och har en felaktig uppställning. Så se till att rensa upp i din putteknik innan du väljer putter då får du bättre resultat.

De senare åren har det kommit fler och fler modeller som är centrumskaftade vilket innebär att skaftet går ofta rakt ner i sweetspoten (där du ska träffa bollen för optimal energi till bollen). En grundregel för just centrumskaftade putters är att personer som träffar mot tån på putterhuvudet har fördelar av att välja en centrumskaftad putter medan personer som träffar mot hälen av puttern har fördelar med vanliga hälskaftade putters. Hur stora fördelarna är beror på viktningen i aktuell puttermodell och hur mycket ut mot tån eller in mot hälen du träffar fel.

<< Tillbaka till olika puttningstips <<        >> Nästa puttningstips >>

Läs om bra produkter som kan hjälpa dig med detta: